RECAP – Split skoro pao pred Piratima

Odlična igra Pirata je pokazala Hrvatskom baseballu da nas se ne treba olako shvatiti

Igrači baseball kluba Novi Zagreb River Pirates su 29og pokazali prvacima kako su ozbiljni konkurenti za naslov prvaka. Do prošle godine Split bi sa nama pomeo pod ali ove godine se vidjelo kako su u par navrata drhtali od straha.

This slideshow requires JavaScript.

Pirati su snažno krenuli i do 3. inninga držali rezultat na nuli, no u 3. inningu Pirati preuzimaju vodstvo od 1-0. Split se nije tako olako predao, a mi smo se opustili, pa su odmah preuzeli vodstvo 2-1. Vidjevši da nisu puno bolji od nas mi svo se vratili na noge i ponovo u sljedećem napadu preuzeli malo veće vodstvo od 4-2, te ih držali na tom rezultatu do 6. Inninga.

Nakon 6. inninga je napao naš najveći neprijatelj, errori. Mnogo pogrešaka u obrani je dovelo Split do konačne pobijede od 11-4. Makar je igra bila solidna i palica nije bila za baciti još uvijek nas ˝zeza˝ obrana.

Trener Tin Rožman je nakon utakmice izjavio: ˝Mi smo sami sebi najveći protivnici, te ako hoćemo ostale pobijediti moramo prvo sami sebe  pobijediti. Obrana je ključna svakoj igri ali se sada moramo posvetiti udaranju jer je ono još gore.˝

Tekmu je na pitchanju započeo Mateo Pus koji je odbaca 7 solidnih inninga te držao Split pod kontrolom, poslije ga je zamjenio Luka Ostović čija je brzina dominirala do kraja utakmice.

Sljedeća tekma je gostovanje u Varaždinu ovaj vikend, nakon toga imamo malu pauzu par tjedana pa se vraćamo u Zagreb na derby protiv Medvednice.
Vijesti o utakmici protiv Karlovca slijede tokom tijedna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s