RECAP – Težak vikend za Pirate

Jaka borba, odlična igra i pozitivan stav igrača nije bio dovoljan da pobijede Varaždince.
Prošle subote (21.3.2015) Novi Zagreb Pirati su otvorili novu sezonu sa teškim gubitkom od 11:1 od Vindije.
Utakmicu je na strani Pirata započeo Tin Rožman na poziciji pitchera dominirajući nad Varaždincima prvih par ininnga držeći rezultat 0:0 sve do četvrtog inninga, a onda, sve je krenulo po zlu.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon trećeg inninga Pirati su zbog nekoliko banalnih ˝rookie˝ pogrešaka dopustili prvi bod Vindiji. Ipak ostali smo jaki i držali ih na minimalnoj razlici, ali su pogreške ponovo počele. U narednih tri inning Vindija je osvojila još tri boda na našim pogreškama i time se udaljili rezultatom od 4:0. Na svu sreću ˝palica˝ koja je bila mrtva napokon je proradila u 6. inningu, te sa 2 runnera na bazama naš shortstop; Mateo Pus imao je odličan udarac u lijevo vanjsko, kojim nam je osigurao naš prvi, ali nažalost i jedini bod utakmice.

Mateo se sa time udarcem i odličnim završetkom na poziciji pitchera iskazao kao svijetlo ekipe, te je bio spreman podijeliti svoje viđenje utakmice sa nama:
˝Mislim da smo odigrali dobru utakmicu što se fizičkog dijela tiče, ali smo malo pali u glavi. Svi su igrali odlično i dali sve od sebe što je najvažnije za ovakvu mladu i potencijalnu ekipu. Također bi htio iskoristiti ovaj trenutak, te pohvaliti Tina Rožmana na fantastičnom bacanju, te odličnom vođenju ekipe. Dokazao se kao odličan igrač, trener i menager. Sa njim imamo šanse daleko dogurati.˝

Nakon tog ˝svijetlog˝ trenutka naša ekipa se nije uspjela vratiti u tekmu već je još više potpala. Pogreške se vraćaju, ali ne i udarci. Do devetog inninga Vindija je podebljala svoje vodstvo na 11:1 i tada smo znali da nema povratka. U devetom inningu na ˝mound˝ je došao Mateo da završi utakmicu. Bez većih poteškoća izbacio je udarače Vindije i dostojanstveno završio utakmicu.

Na igru se također osvrnuo i kapetan ekipe Luka Ostović:

˝Utakmica je bila odlična, vidi se da smo cijelu zimu trenirali tako da sam zadovoljan sa svojim dečkima. Nažalost Varaždin je puno stariji  i iskusniji klub od nas. Držali smo se, igrali smo “agresivno” ali to nije bilo dovoljno .Nažalost, zadnja dva inninga nam je pala koncentracija i tu smo izgubili utakmicu. No to nema veze. Idemo dalje trenirat, jer je ovo tek prva utakmica od mnogih pred nama i pokazali smo da možemo.˝

U nedjelju 29. travnja igramo protiv Splita u 12h na baseball terenu Središće i tu nam je prilika da se iskupimo za ovaj gubitak.

Tekst: Luka Rilović
Slike: Web

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s